Semne Bune Frumoasele si Precisele Profeții ale lui Agnes Nutter, Vrăjitoare

Semne Bune Frumoasele si Precisele Profeții ale lui Agnes Nutter, Vrăjitoare

Omenirea poate fi inteleasa mult mai usor daca accepti ca, in mare parte, triumfurile si tragediile istoriei nu se datoreaza faptului ca oamenii sunt fundamental buni sau fundamental rai, ci realitatii ca sunt fundamental oameni.
Omenirea poate fi inteleasa mult mai usor daca accepti ca, in mare parte, triumfurile si tragediile istoriei nu se datoreaza faptului ca oamenii sunt fundamental buni sau fundamental rai, ci realitatii ca sunt fundamental oameni.

Cititoarea's bookshelf: currently-reading

Ultima ispita a lui Hristos
tagged: currently-reading

goodreads.com

Cititoarea's bookshelf: read

The Radleys
it was ok
Nu sunt o mare fana Matt Haig, Umanii și Biblioteca de la miezul nopții au fost cel puțin digerabile și cel mult simpatice, dar Familia Radley este la un alt nivel de dezamagire. În multe recenzii este descrisă ca fiind o carte “amuzan...

goodreads.com

Semne Bune Frumoasele si Precisele Profeții ale lui Agnes Nutter, Vrăjitoare

Sunt foarte multe lucruri in aceasta lume care merg bine împreună: sarea si piperul, ciocanul si cuiele, cartile si zilele ploioase. Un duo neașteptat pe aceasta lista ar fi unul format dintr-un inger si un demon.
Cu toate astea, Aziraphale si Crowley, trimiși de superiorii lor pe Pamant cu mii de ani in urma pentru a influenta omenirea au funcționat perfect împreuna in urma unui acord. Vedeți voi, atunci când aveau de lucru in același timp, in același loc, doar unul dintre ei se deplasa, devenind si ispititor si salvator.
De data asta, insa, un plan fusese pus in funcțiune odată cu venirea pe Pământ a Adversarului, Distrugătorul de Regi, Îngerul Puțului fără Fund, Măreața Bestie Numita Dragon, Printul Acestei Lumi, Tatăl Minciunilor, Sămânța lui Satan si Lordul Întunericului, aka Antihristul. Un plan care ii va forța pe cei doi îngeri, unul al întunericului, celălalt al luminii, sa lucreze împreună pentru a salva omenirea pe care învățaseră sa o iubească atât de mult, de Armaghedon. Un plan complet dat peste cap de o măicuța satanista aiurita, care îl rătăcește pe însuși Fiul Intunericului, acesta ajungând sa fie crescut ca un băiețel absolut normal.


Semne Bune este un roman scris de Neil Gaiman in colaborare cu Terry Pratchett. Plin de umor englezesc intepator si extrem de ireverențios, este o satira apocaliptică, devenită in timp roman-cult al genului fantastic.
Cei doi autori au reușit sa trateze in mod mai mult sau mai puțin serios teme cu greutate aproape filosofică: bine vs. rău, ereditatea vs. mediul si sa își reimagineze figuri biblice, aducându-le in actualitate. Astfel, avem un înger si un demon care lucrează împreună, demonstrând astfel interdependența binelui si a răului, un Antihrist crescut de oameni care se lupta cu identitatea sa, un dulău satanic devenit un cățeluș jucăuș si terifiat de pisici si cei patru călăreți ai apocalipsei transformați in motocicliști Hell’s Angels. Ah, si o vrăjitoare care a prezis totul cu sute de ani in urma. Dar probabil cel mai greu de crezut lucru din aceasta carte rămâne faptul ca forțele Binelui si cele ale Răului au ales ca epicentru al Judecății de Apoi micul orășel englezesc Tadfield.

Semne Bune este un roller-coaster energic, sarind dintr-o scena in alta mai repede decât a despărțit Moise Marea Roșie. De multe ori acțiunea poate deveni amețitoare, in special când i se adăuga o lista aparent nesfârșită de personaje. De asemenea, ca cititor, nu poți sa te abții din a avea preferați si când ți-e lumea mai draga, treci de la afla mai multe despre relația dintre Aziraphale si Crowley la o gașca de copii care, la drept vorbind, sunt destul de plictisitori pentru niște copii. Este o încurcătură haotică si tocmai asta o face atât de greu de lăsat din mana si absolut inefabila.

Totul a început ca o povestire neterminata, scrisă de Neil Gaiman. Asta pana când a împărtășit-o cu Terry Pratchett. Cei doi au zbierat unul la altul prin telefon, împărtășind idei, pana când Semne Bune a luat forma sa finala. Pratchett și-a dorit foarte mult o ecranizare a romanului, insa, a murit înainte de a-și vedea visul realizat. Gaiman s-a dedicat împlinirii dorinței bunului sau prieten, astfel luând naștere serialul omonim, avându-i in roluri principale pe David Tennant (Crowley) si Michael Sheen (Aziraphale). Un serial care, aparent, păstrează cât mai autentic umorul si spiritul cărții. Dar asta este o alta mâncare de peste din Marea Galileei.

Daca îți place sa contopești sinistrul cu amuzantul si umorul nu tocmai subtil, Semne Bune este cartea pentru tine.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Total
0
Share