Concursul anual Zilele lui Hemingway reuneste zeci de sosii ale autorului

Anul acesta, aproximativ 140 de barbati bine facuti, cu barba alba s-au intalnit in Key West pentru a-i aduce un omagiu lui Ernest Hemingway. Concursul s-a intins pe durata a trei zile, in localul Sloppy Joe’s Bar, unde scriitorul isi facea veacul. Evenimentul are loc din 1981 iar multi dintre participanti revin anual, unii chiar de 27 de ani.

Care este legatura dintre Ernest Hemingway si insula din Florida? In anul 1928, autorul si sotia sa Pauline se muta in Key West, unde vor petrece primii trei ani in chirie. Ultima proprietate inchiriata este cea de pe Whitehead Street, numarul 907 pe care cuplul o cumpara, la insistentele lui Pauline. Restaurarea cladirii a fost una costisitoare iar adaugarea unei piscine de doua ori mai scumpe decat intreaga proprietate de catre Pauline nu i-a picat bine lui Hemingway. Aparent acesta a aruncat un cent pe jos spunand: “Ai putea la fel de bine sa imi iei si ultimul cent”. Pauline a pastrat moneda si ulterior a incastrat-o in ciment. Aici Hemingway a scris unele dintre cele mai populare opere ale sale: Zapezile de pe Kilimanjaro, parte din Pentru Cine Bat Clopotele si romanul A Avea si a Nu Avea.

Dupa plecarea lui Hemingway in Cuba in 1939 si divortul din 1940, Pauline a continuat sa locuiasca in casa de pe Whitehead Street pana la moartea ei in 1951. Casa a ramas apoi in posesia lui Hemingway pana la moartea acestuia, cand a fost vanduta de copiii lui.

Desi initial noii proprietari au vrut sa foloseasca drept resedinta personala casa, au hotarat sa o transforme in muzeu. Toate camerele pot fi vizitate, mai putin camera de scris a lui Hemingway, care poate fi vazuta doar printr-un geam. Astazi, aici isi au resedinta saizeci de pisici, unele dintre ele descendente directe ale pisicii lui Hemingway, Snow White iar locatia este cea mai populara atractie turistica din Key West.

Citeste mai mult

Cititoarea's bookshelf: currently-reading

Dracula
tagged: currently-reading

goodreads.com

2021 Reading Challenge

2021 Reading Challenge
Cititoarea has read 1 book toward their goal of 52 books.
hide

Aboneaza-te la newsletter!

"*" indicates required fields

Total
0
Share